ont under fötterna

Fråga:

För ett år sedan så op.jag hälbenet . Började att arbeta efter 5 mån. fick plantarfascit på den andra foten. Tejpar fortfarande. har fått inlägg tll specialskor.Jag får pulserande brännande smärta under båda fötterna, jag varierar mina skor. Har även fått behandling för högt tryck i mina fötter hjälpte bra från början.Har varit till doktorn för att kolla mina problem ,han påstod att det var inte fel på pulsen i fötterna, han kände bara med sina fingrar. Jag har nu funderingar på om jag ska gå tillbaka till den privata klinik som gav behandling för vener med hjälp av tns och magnet. Men det är en kostsam historia. Jag är nu frågande om det kan vara en seninflammation under fötterna som jag har fått av mina inlägg.Bmr

Svar:

Hej!
Det är mycket svårt att svara på vad som förorsakar dina besvär utan att få veta mer om karraktären hos dina besvär, undersöka dej och gå igenom tidigare behandlares journaler, i synnerhet som du nämner att du opererats. Brännande känsla under fötterna kan bero på många olika saker, t ex lokal överbelastning p g a fotavgjutna ilägg, f ö inte en helt ovanlig diagnos. ”Behandling för vener med magneter och TNS” är kvacksalveri och hör inte till den arsenal av behandling man kräver av seriös terapi.
Jag tycker att du i första hand skall söka hos en riktig och kompetent läkare, i ditt fall ortoped, till vilken du kan får remiss via dina husläkare.