Ovanligt trött vid fotboll

Fråga:

Jag har under de senaste åren tränat både fotboll, styrketräning och lite löpning,
och anser mig vara vid god fysisk form.

När jag tränar, och spelar, fotboll blir jag trött ovanligt snabbt. Det är när jag tar i max, exempelvis maxlöpningar, eller bara hårt jobb i så lite som 30 sek, så blir jag trött. Jag måste nästan ta det lugnt och vila mig en stund. Så har det varit förut, jag har alltid kunnat springa ”hur mycket som helst”.
Jag kan gymma som vanligt, vara ute och springa 7km utan problem, träna intervaller där jag ligger på 75-80%. Det är inga problem. Men så fort jag, på fotbollen, jobbar max en kort stund tar jag helt slut.
Som alltid har jag tänkt att det går över, att jag nog har något skit i kroppen som kommer försvinna. Fick höra att det kanske satt i huvudet så har kört på ordentligt ett bra tag utan att det blivit bättre.
Det räcker med en maxlöpning, sen får jag ta det lugnt en stund. Det håller inte, så nu måste jag ta tag i detta då det inte verkar bli bättre.

Jag inte över tränad vilar också, men är vältränad, kör konditionsträning regelbundet ordentligt för att vara säker. Men det är verkligen något som inte stämmer, har varit hos VC tagit alla sorters tester. Allergi tester mot pälsdjur ,damm etc. Vitamin brister har jag kollat, EKG test för hjärtat. Har gjort lungröntgen inte hittat något. Doktorerna påstår att de inte ser något som stämmer. Jag bestämde mig för att köra på hårt ändå igen för att jag hört att ”det kan sitta i huvudet” så körde på hårt från slutet av förra säsongen ändå tills nu men det har fortfarande inte blivit bra. Så det är inte något som ”bara sitter i huvudet” det försvinner i så fall när man tränat sig så pass bra. Har gjort astma test och arbetstest på cykel också. Behöver verkligen hjälp.. spelar på ganska hög nivå Divsion 1 och är i 20 års åldern, vill verkligen inte att detta ska sätta stop för mig något mer..

Svar:

Man behöver får fler uppgifter och gå igenom hittills gjorda tester för att kunna veta hur man går vidare. En tanke kan vara OTS (överträningssyndrom). Föreslår att du läser igenom artiklar på min hemsida och tidigare svar på frågor om överträning, för att se om det överesstämmer med din upplevelse. Om du känner igen symptomen bör du söka för det för att få det bekräftat och få rätt behandling.