Problem med bantning och sockersug

Fråga:

Jag undrade bara hur man skall förbränna fett på bästa sättet?

Ibland brukar jag bli VÄLDIGT söt sugen och då kan jag bara slänga i mig vad som helst inom den onyttiga sektorn. Även om det är kväll!

Jag tränar ca 5 dagar i veckan genom att springa ca 30 min.
men detta att äta sött gör att jag känner mig klumpig och att all träning och vikt nedgång jag lagt ner var förgäves!

Hur skall jag kunna säga NEJ?
Jag behöver verkligen råd…!
Jag är 178 cm o väger 73 kg!
Är det normalt?

Hoppas att du vil besvara mina frågor…
´/R

Svar:

Hej!
Jag ber att få hänvisa till råd och artiklar på PrimaVi-sidan när det gäller hur man bäst förbränner fett. Välj en lågintensiv aktivitet och håll helst på mer än 40 minuter per pass. Det är enklare och effektivare på sikt att ta snabba långpromenader än att jogga eller springa.

Du bör sprida ut dina måltider över dagen för att undvika blodsockersvackor, som gör att du blir sötsugen och hungrig. Ät regelbundet och ofta, t ex 4 måltider med 2 mellanmål. Om du ändå blir sugen på snask, välj sockergodis hellre än fett godis som choklad och glass. Belöna dej själv med sockergodis med jämna mellanrum så slipper du ha dåligt samvete, men försök ha kontroll över ditt intag.

Jag tycker du snarare låter underviktig än överviktig med dina kroppsmått. Emellertid kan man inte utifrån dessa siffror uttala sig, då kvalitén i kilona är av större betydelse än siffrorna i sig, dvs fördelningen mellan fett och muskulatur. Vilket kön du tillhör spelar också roll, vilket inte är känt för mej i detta fall.