prövat allt men går inte ner i vikt

Fråga:

jag har provat allt möjligt jag är jättetrött och orkar inte träna. men jag är överviktig och vill gå ner i vikt. jag mår inte bra, man känner sig sååååå stor…

Svar:

Hej!
Orsaken till att du är jättetrött och inte orkar träna kanske är just att du inte motionerar. Om man inte är van vid detta tar det emot ganska mycket mentalt i början innan man får en rutin, särskilt om man är överviktig. De flesta som börjar motionera börjar på en alldeles för hög nivå. Att minska sin fettmassa utan att motionera är mycket svårt. Motionsaktivitet gör att det går snabbare och är lättare. Det finns också sekundära vinster med att motionera, t ex att man blir piggare, orkar mer, är mindre känslig för stress, blir på bättre humör etc. Du behöver träffa någon som kan ge dej råd om hur du skall börja och hur du skall göra sedan.

Du skriver att du prövat allt möjligt. Det vore intressant att få veta vad du prövat, och framför allt hur du prövat. Vanliga orsaker till att man inte lyckas med det man vill, dvs minska fettmassan, är t ex att metoden i sig inte är verksam, att man inte gjorde som det var tänkt, eller att man inte hade tillräckligt med tålamod.

Att förändra sin kroppskonstitution kräver mer än en bantningsmetod. Det handlar om att lägga om livsföring, där kost och motion är de viktigaste ingredienserna, vilket är svårare än man kan tro.