Ryggont vid löpning

Fråga:

Ryggont vid löpning
Jag springer ca 2 ggr i veckan a 5-6 km. Ibland får jag ont i de nedre regionerna av ryggen. Fast ibland känns det ingenting. Jag märker mer om jag försöker springa fort. Ar det något man ska tänka på för att kunna slappna av när man springer eller vad kan det vara. Skorna är från förra året. Jag springer både på asfalt och grus under samma löprunda.

Svar:

Det onda kan bero på lokal stelhet i ryggen eller på att dina höftböjarmuskler är strama, men även andra orsaker är möjliga. Om du inte kan själv bör du ta kontakt med någon som kan titta på hur rörlig eller stel du är i nedre delen av ryggen och hur smidiga eller strama dina höftböjare (iliopsoas) är. Sådan hittar du hos sjukgymnast, naprapat eller kiropraktor i Telefonkatalogen, Gula Sidorna

Med vänliga hälsningar, Dan Leijonwall, specialistläkare, IMES/idrottsdoktorn.se

Här hittar du fler frågor och svar om idrottsskador och rehab.

Dan Leijonwall, specialistläkare och auktoriserad idrottsläkare med idrottspedagog- utbildning. Han har mångårig erfarenhet av kliniskt arbete inom idrottsmedicin, som träningsläkare, tävlingsläkare och förbundsläkare för flera idrottsförbund och har egen lång erfarenhet som elitidrottare. Dan arbetar till vardags på idrottsläkarmottagningen IMES.Vill ni ha mer fördjupad rådgivning kan ni kontakta Dan för en djupare rådgivning och/eller ett besök via idrottsdoktorn.se..
Webbplats: www.idrottsdoktorn.se

Joomla Professional Work

< Föregående   Nästa >