Smärta i axeln

Fråga:

Jag har problem med axeln efter att jag har styrketränat. Jag har ont inuti axeln och har nu haft det i ca 3 veckor nu. Jag försöker träna med lägre vikter och övningar som inte gör ont i axeln, men det gör ont konstant hela dagen, oavsett om jag tränar eller inte. Vad ska jag göra och vad tror ni är problemet?

Svar:

Smärta i axelleden efter stryketräning kan bero på många olika saker; skada på seninfästningar, muskelfästen, muskelruptur, inflammation i muskler eller senor, instabilitet i axelleden o s v. För att ställa korrekt diagnos och föreskriva behandling behöver man undersöka dig.

Det generellt vanligaste är en inflammation i någon av de strukturer som håller ihop leden, orsakat av överbelastning. I vissa fall behöver man injicera kortison i leden för att det ska läka ut, men i mildare fall kan det räcka med att korrigera träningen och ge instruktioner om träning för att självläka.

Det viktigaste är att från början ställa rätt diagnos och behandla på rätt sätt, för att slippa komplikationer och att läkningen inte kommer igång.

Du är välkommen att beställa tid hos oss på IMES/idrottsdoktorn.se för det om du så önskar. Skriv då till

//
\n
////

//

////
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

//

////
och hänvisa till detta svar.Med vänliga hälsningar, Dan Leijonwall, specialistläkare, IMES/idrottsdoktorn.se