Smärta i vänster skinka/sida av lår+ känns hela benet

Fråga:

Jag är 14, snart 15, och tränar konståkning c.8-9 ggr i veckan. Även badminton endast 1gång i veckan, eftersom jag satsar på konståkningen nu. Jag gjorde ett hopp idag i slutet av träningen. Jag har haft lite problem med dubbelhoppet senaste tiden och efter några gånger ramlar jag på ett hårt sätt från hoppet rakt ner på vänster skinka/baksida lår. Jag är van att trilla självklart, men detta gjorde fruktansvärt ont. Jag visade inte riktigt detta för tränaren utan tränade hårt färdigt träningen. Jag märker sen att jag har stora problem att gå och i princip omöjligt att gå i trappor. Så nu är jag hemma och undrar vad det är jag kan ha slagit i? För dessutom så känner jag smärta då och då ända ner till vänster fot. Är jätte tacksam för snabbt svar. Har även en badminton tävling att spela i helgen så vill gärna veta så fort som möjligt. Tack!

Svar:

Snabbsvar; Omöjligt att säga vad det rör sej om utan en undersökning. Om besvären är betydande bör en läkare göra en bedömning, i synnerhet om de blir värre. 
Jag tycker det låter besvärligt att du inte vågar berätta för din tränare om din smärta. En klok tränare bör bemöta sina elever så att de vågar fömedla hur det känns. Livet är inte alltid på topp, och inte idrottandet heller, och då blir lidandet dubbelt om man inte får stöd när det är jobbigt eller gör ont. Om inte annat så hoppas jag att du kan berätta för dina föräldrar, som kan hjälpa dej till läkarbedömning om det behövs.