Smärta insida höger knä.

Fråga:

Hej!

Jag fick en smäll på en fotbollsmatch den 15 augusti där mitt högra knä fick sig en törn. Jag besökte efter ca 1 månad en sjukgymnast som inte hittade något fel då han tyckte att jag var väldigt stabil i lederna runt knät. (han gissade på en bristning i det inre ledbandet).
När jag spelar fotboll så kan jag inte skjuta eller passa då det smärtsamt hugger till på insidan av knät, (smärtan släpper efter någon minut men sedan ömmar det i någon dag).
Nu har jag vilat och kört rehab sedan dess men när jag knackar på insidan av knät lite lätt så bränner det till lika mycket som i början.

Vad kan det vara? Jag kan springa med knät fullt ut och det låser sig inte samt är stabilt.

Svar:

Det mest vanliga i området du beskriver är jumpers knee/hopparknä, som handlar om en överbelastning av knäskålssenan, eller en inflammation i senorna som fäster på insidan (medialt). Din beskrivning räcker dock inte för mer än en gissning. En manuell undersökning måste till för att klarlägga vad som är orsaken till besvären. Sök för detta hos ortoped eller idrottsläkare. När man fatstsällt diagnosen kan man ockås ordinera rätt behandling.