Smärta och konstig känsla i axeln.

Fråga:

Hej. Sen 2 veckor tillbaka så har jag känt smärta i min högra axel. svårt att förklara hur smärtan känns men ungefär som om det skulle vara något som skär/kläms inne i axeln. Jag går på gym 5-6 dagar i veckan och har gjort det i lite över ett år, dock första gången jag ”skadar” mig… Smärtan kom dagen efter ett gympass då jag körde hårt på bröst och även heltäckande axelpass (baksida/mittpå/framsida). Jag har funderat på att gå till naprapat eller annan idrottsläkare, men har pratat lite med vänner som haft liknande problem som säger både det ena och andra..Men vad råder du/ni ?

Svar:

När det gäller axelproblem är de uppgifter du lämnat för få för att man skall kunna uttala sej om orsaken till dina besvär, och dessutom behövs en undersökning. Det kan röra sej om t ex axelinstabilitet, acromioklavikularledsproblem, överbelastning till följd av låg koordinationsgrad i muskulaturen och en hel del annat. Axeln är en komplicerad led (eller rättare sagt 3 leder).
Min råd är att du söker hos din idrottsläkare i första hand för en korrekt diagnos, och därmed seriöst förslag på åtgärd.