sned i kroppen och kraftlös på ena sidan vid bröstpress och axelpress(hantlar och stång)

Fråga:

Hej Dan jag har fått ett problem där jag är sned i kroppen och kraftlös på ena sidan vid bröstpress och axelpress(hantlar och stång)in bildar mig också att detta har påverkat dem aktuella sidan synligt muskulärt och inte bara mekaniskt under utförandet (bröst och triceps har blivit betydligt mindre på den sidan. har varigt hos ett antal kiropraktorer samt naprapater och en del har pratat om wing scapula men det är inget som blir bättre.. tacksam för svar och hjälp

Svar:

Först måste man få bekräftat via en undersökning hur din rörelseapparat är konstruerad. Jag tänker mig att du inte är helt kraftlös i de två övningar du nämner, men kanske en delvis kraftnedsättning. Det kan bero på t ex alltifrån smärthämning till perifer nervskada (såsom vid vingscapula). Först när man fått närmare information kan man bilda sig en uppfattning om problemets natur – vad som förorsakar besvären.
Om ett antal kiropraktorer och naprapater inte kan ge dig vare sig besked eller bot är det hög tid att gå efter skolboken: Jag föreslår i första hand att du söker hos din husläkare, som i förekommande fall kan remittera dig vidare.