värk i vänster arm och axel

Fråga:

jag har haft värk i vänster arm och axel i över 2 års tid varit på röntgen men visade inget fått kortison sprutor men inte hjälp,varit hos sjukgymnast tränat men smärtan blir bara värre är höger hänt och ej slagit eller skadat axeln på något sätt börja bara värka och sen blev värre och värre med åren ibland strålar värken till handleden också,kan ej ta MR pga att jag har en stål bit inopererad i kroppen jag blir tokig kan inte sova på natten har sån värk och ingen vet vad det är och nu har jag fått samma sak i höger sida med fast inte så kraftigt än men så började det på vänster sida med,är kraftigt sne i kroppen pga en op scolios i unga år då jag har en harringtong stag i ryggraden som har skruvats fast,kan det ha något med detta att göra?

Svar:

Omöjligt att säga något om detta utan fler uppgifter. Om man misstänker mjukdelsproblematik är CT (datortomografi) ett alternativ till MR, och kan utföras trots oesteosyntesmaterial (metall). Ett annat alternativ för att förstärka diagonstiken är ultraljud, men man (=beställande doktor) behöver då vara mera precis i sin frågeställning.
En tredje väg är att utföra en artroskopi. Men det första man behöver göra är en kvalificerad manuell läkarundersökning, hos ortoped eller idrottsläkare.